Széchenyi Terv Plusz Logo

Hungalimentaria konferencia 2025

2025.04.09.

Az idén 2025. április 2-3-án rendezték meg a hazai élelmiszervizsgálat és -ellenőrzés kétévente esedékes, legnagyobb összejövetelét, a XV. Hungalimentaria konferenciát (https://eurofinstudaskozpont.hu/hungalimentaria-kiallitok-programok_hu.html). A konferencia-sorozatot 29 évvel ezelőtt a Hungarolab szervezet, a MÉTE és az akkori élelmiszer-ellenőrző hatóság közös rendezésében indította útjára Dr. Pintér Veronika és Dr. Erdész Sándor vegyészmérnökök.

A konferenciának többéves hagyomány alapján az Aquaworld Resort adott otthont. A nagyszámú résztvevő két napon keresztül halgathatta a 9 szekcióba sorolt tudományterületekhez tartozó előadásokat. A szekciók a következők voltak:

  • Élelmiszer- és takarmányanalitika,
  • Táplálkozástudomány,
  • Digitalizáció,
  • Élelmiszer- és takarmánybiztonság,
  • Élelmiszerjog s minőségirányítás,
  • Mikrobiológia,
  • Mikotoxinok,
  • Élelmiszertechnológia és Innováció,
  • Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok


A Bálint Analitika Kft. az Élelmiszer- és takarmányanalitika szekcióban "Ásványolaj-eredetű szennyeződések környezetünkben és élelmiszereinkben" c. előadással. képviseltette magát. A prezentáció előadója Dr. Szigeti Tamás János stratégiai igazgató volt.
Az előadás PDF-verziója ITT tekinthető meg.

Ezúttal ragadjuk meg az alkalmat, hogy a sikeres és tartalmas konferencia szervezéséhez, lebonyolításához gratuláljunk a szervezőknek.
Slide 0